AAW VZW
zuil
STERRENBEELD SCHORPIOEN - SCORPIO▒ 22 OKTOBER - 21 NOVEMBER

1.ELEMENT: Water    2.HEERSER: Pluto (& Mars)   3.KRUIS: Vast

Je emotioneel leven is best complex maar dat geef je niet snel bloot, je bent gesteld op je privacy, en daardoor ben je moeilijk te doorgronden. Enkel mensen die je diep vertrouwt, krijgen toegang tot je innerlijke wereld. Je bent steeds op je hoede als mensen contact met jou zoeken, in het slechtste geval ben jij ronduit een wantrouwig of teruggetrokken persoon. Je bent intu´tief, en die intu´tie is de bepalende factor of iemand in jou leven komt of niet.

Algemeen gezien ben je een gevoelsmens, en in al je beslissingen geef jij voorrang aan je feeling; puur objectieve besluitvorming is niet genoeg, je moet het ook voelen. Je peilt altijd dieper, je gaat niet zomaar af op het zichtbare of op wat er op het eerste zicht gezegd wordt. De mysterieuze kant van het leven spreekt je aan alsook de meer donkere zijde of de wereld van geheimen en taboes.

Je bent intens, en eens een band gesmeed, gaat het zeer diep voor jou. In het ergste geval leidt deze eigenschap tot bezitterigheid en jaloezie maar meestal overheersen toch waarden zoals trouw, genegenheid, overgave,... zolang er maar sprake blijft van wederzijds respect. Loopt een relatie op de klippen dan kan het er stormachtig aan toe gaan, zeker als het de Schorpioen is die zich gekwetst voelt. Gevoelens van wraak zijn jou niet onbekend. Sommige schorpioenen gaan effectief over tot wraakacties, en velen zijn voor lange tijd haatdragend. Vergiffenis staat ergens vanachter in jouw woordenboek.

Je passie vertaalt zich ook in doelmatigheid, kracht, inzet en trots. Als je iets wil, ga je ervoor. Je haalt er trouwens veel voldoening uit  wanneer je uitdagingen het hoofd kan bieden. Als jij je zinnen op iets hebt gezet, ga je er volleidig voor. Negatief gezien is de Schorpioen sneller geneigd tot fixatie, fanatisme en tunnelvisie.

In de eerste plaats is Pluto de heersende planeet van de Schorpioen maar daarnaast ook Mars, hun posities in de geboortehoroscoop zullen van belang zijn in welke mate de eigenschappen van je sterrenbeeld doorwegen.

ę Sirius De Graeve
Zuil