AAW VZW
zuil
STERRENBEELD TWEELINGEN - GEMINIĪ 21 MEI - 20 JUNI

ELEMENT: Lucht    HEERSER: Mercurius   KRUIS: Variabel teken

METAAL: Kwik    STEEN: Agaat    Kleur: Geel

Het nieuwsgierig aagje dat ben jij, altijd geÔnteresseerd in nieuwe informatie. Je deelt ook graag de kennis die je opdoet rond allerlei onderwerpen. Jij kan over veel verschillende onderwerpen meepraten. Je bent niet "de specialist", je bezit liever een waaier aan wetenschap en weetjes. Jij bent in staat mensen te boeien, intellectueel te stimuleren, en het toch plezant en luchtig te houden tot meeslepende roddel toe. Zolang er sprake is van veel communicatie en uitwisseling van ideeŽn in je omgeving voel jij je in je nopjes. Geheimen, die bewaar je minder goed.

Je bent flexibel, gevat, ad rem, en snedig met een goed gevoel voor humor. Je voelt onder mensen snel de sfeer aan die er heerst waardoor je onmiddelijk mee bent en direct goed ligt in de groep. Jij kan overweg met allerlei verschillende geledingen in onze samenleving. Je bent objectief en zeer alert, daarom mag jij vertrouwen op je eigen vernuft.

Je hebt veel vrienden en kennissen, maar als het over je eigen diepste persoontje gaat, laat je niet snel iemand dichtbij komen. Je bent zeer sociaal en je kan je "publiek" goed boeien, maar het is vaak moeilijk voor je omgeving om in te schatten wat er bij jou echt innerlijk speelt. Dit maakt het aangaan van diepe verbintenissen lastiger.

Je nieuwsgierigheid maakt dat je een ontvankelijk, en zelfs beÔnvloedbaar persoon bent. Soms spelen er zoveel ideeŽn tegelijkertijd in je kop dat je onlogisch over komt want het is dan zeer moeilijk om je gedachtengang nog te volgen. Nervositeit, wispelturigheid, concentratieproblemen en rusteloosheid zijn de typisch minder goede kenmerken van jouw sterrenbeeld.

Tweelingen zullen hun omgeving niet snel vervelen, maar met hun veranderlijk karakter en hun lust naar bewegingsvrijheid kunnen zij evengoed iemands kop zot krijgen.

De heersende planeet van Tweelingen is mercurius. De positie van deze planeet in je geboortehoroscoop zal van belang zijn in welke mate bepaalde eigenschappen van je sterrenbeeld doorwegen.

© Sirius De Graeve
Zuil